perjantaina, joulukuuta 08, 2006

Tutkimusongelma

Kävin sitten eilen esittelemässä tutkimussuunnitelmani seminaarissa. Ihan kivasti meni. Nyt kun olen tullut niin sanotusti kaapista ulos tämän tutkimukseni kanssa, niin olen valmis julkaisemaan täällä(kin) tutkimusongelmani.

*kröhöm*

"Millaisia sosiaalisia toimintoja blogeista voidaan tunnistaa ja miten tekniset suunnitteluratkaisut tukevat niitä?"

Fascinating, isn't it. Tiedemaailma keikkuu penkin reunalla henkeään pidätellen, mutta joutuu odottamaan ensi kevääseen saadakseen vastauksen tähän kysymykseen :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on "suunnitteluratkaisu"?

Anonyymi kirjoitti...

Itse en oikein innostu sanasta toiminto. Se kuulostaa jotenkin oudolta, varsinkin kun kyseessä on sosiaalinen kanssakäyminen. Olisiko esimerkiksi ilmiö parempi sana?

Miia kirjoitti...

Samaa mieltä edellisten kanssa - vaikea hahmottaa, mitä ovat "sosiaaliset toiminnot" ja "tekniset suunnitteluratkaisut". Tarkasteletko sosiaalista vuorovaikutusta? Miksi nimenomaan suunnitteluratkaisut, ei toteutus (lopputulos)? Toki tutkimuskysymys elää koko gradu-urakan ajan, mutta homman helpottamiseksi kannattaa tehdä siitä heti kättelyssä kansantajuinen versio aaneloseksi seinälle=)

Liltie kirjoitti...

Tekniset suunnitteluratkaisut oli ohjaajan ehdottama termi jolla alleviivataan sitä, että tämä on tietojenkäsittelytieteiden gradu (eli mukana on teknologianäkökulma).

Sosiaalinen toiminta taas on tullut esiin useissa sosiologiaa sivuavissa lähteissä, joten käypä termi sekin. Ehkä olisi selkeämpää sanoa "Millaista sosiaalista toimintaa..."