tiistaina, marraskuuta 21, 2006

Ärrinmurrin grr!!!

Nyt on ensimmäisen kerran semmoinen olo ettei jaksa. Eikä se oikeastaan johdu edes koko gradusta. Ärsyttää vaan kaikki. Nyt tulee mieleen kaikki typerät asiat mitä tutut ja tuntemattomat on ikinä sanoneet tai tehneet ja miettii miten niille haluais aukoa päätään. Tänään en pidä ihmisistä.

Eilen painiskelin myös ihan oikean graduun liittyvän ongelman kanssa. Jos kerran etsin blogeista sosiaalisia piirteitä, ne pitäisi varmaan jossain myös määritellä. No, selattuani tietokantoja, kirjastoa, tietosanakirjoja, en vaan löytänyt mitään asiallista lähdettä jossa määriteltäisiin esimerkiksi "sosiaalinen toiminta". Ainoa paikka mistä löysin (englannniksi) tosi hyvät määritelmät oli, tattadadaa, Wikipedia! Ja sitä ei voi käyttää. Hip hei, minulla olisi nyt hyvät määritelmät, pitäisi vain vielä löytää ne painettuna jonnekin. Argh!

Tutkittavia blogeja olen käynyt läpi kuusi ja nyt on seitsemäs menossa. Tämä on taas tämmöinen korkealentoinen elämänfilosofiarunoblogi. Sori vaan, mutta just nyt ei yhtään jaksais tuommoista juttua pilvenhattaroista ja lumen narskumisesta. Ei tänään. Joku vois kysyä miksen ota jotain muuta blogia käsittelyyn, mutta kun nyt aloitin jo tuon, niin en viitsi sitä enää jättää kesken. Menen vain myöhemmin sekaisin, kun en muista mihin jäin.

Tänään en pidä ihmisistä.

PS. Jos en viikonloppunakaan pidä ihmisistä, kannattaa ehkä harkita uudestaan sitä reissua Tornion Ikeaan. Kaveri oli käynyt siellä viime lauantaina ja jonottanut kassalle 4 TUNTIA!!!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuvauksesta päätellen se ei kuitenkaan ole minun blogini...

*poistuu huomaamattomasti ja valmiina juoksemaan kovaa*

Anonyymi kirjoitti...

Öh, miksi Wikipediaa ei voi käyttää lähteenä? Eihän se varsinaisesti akateeminen lähde ole, mutta eikö sitä silti voi käyttää, ja vaikka sisältää mukaan selityksen siitä, millä periaatteella kyseinen sivusto toimii.

Liltie kirjoitti...

Mulle graduohjaaja sanoi niin, että kun ei voi olla varmuutta onko se tieto juuri hakuhetkellä oikeellista vai täyttä kukkua, niin ei voi käyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Jep. Kysyin oman laitokseni käytäntöä asiassa, ja mulle sanottiin, että Wikipediaa (ja nettilähteitä yleensä) voi käyttää siinä tapauksessa, jos tutkittava aihe on niin uusi, ettei siitä löydy varsinaisia tieteellisiä lähteitä. Oma gradunikin tulee käsittelemään blogeja, ja ajattelin toimia niin, että käytän nettilähteitä sen mukaan kuin on tarpeellista, ja selitän sitten gradutekstissä valintojeni perusteet. Periaatteessa olen kuitenkin sitä mieltä, että virhemarginaali on olemassa myös tieteellisissä julkaisuissa, ja vaikka nettimateriaali on toki epävarmempaa, ei esim. blogeja/blogaamista tutkittaessa välttämättä ole vaihtoehtoja.

Anonyymi kirjoitti...

Bongasin googlella erään TKK:n luennon, jossa on esitelty sosiaalisen toiminnan tutkijoita: Max Weber ja mikrososiologit. Tässä osoite:
http://www.tuta.hut.fi/studies/Courses_and_schedules/Tps/TU-53.V/pdf/6-luento.pdf

En aiheesta mitään ymmärrä mutta jos tästä oli jotain apua, oli vaiva sen väärti :)

Liltie kirjoitti...

Kiitos Monksu, tuosta itseasiassa oli apua. Tuon sivun kautta päädyin yhdelle toiselle sivulle, jossa oli tarkemmin kerrottu noista jutuista

Tässä näemme samalla esimerkin sosiaalisesta toiminnasta blogeissa :)