maanantaina, syyskuuta 18, 2006

Tästä se lähtee...

Graduohjaajan kanssa on pidetty ensimmäinen palaveri. Aihe on päätetty, tutkimusongelma puuttuu. Tällä hetkellä päivät täyttyvät lähdemateriaalin etsinnästä ja läpikäynnistä.

Graduni tulee siis käsittelemään blogeja. Tarkennan joskus sitten kun varsinainen tutkimusongelma muotoutuu, vaikka tiedänkin jo päässäni melko hyvin mitä haluan tutkia.

Mutta mitä on blogitutkija ilman omaa blogia? Ja pakkohan alustaksi on valita silloin myös Blogger. Tässä se siis on; minun ikioma blogini. Tällä hetkellä epäilyttää, että kiinnostaakohan tälläinen ketään, mutta eihän se toisaalta ole (täysin) blogin tarkoituskaan. Huomatkaa, heti aloin miettiä, että lukeeko tätä kukaan, enkä ole vielä edes aloittanut. Juuri tälläisiä asioita minä aion tutkia. Vuorovaikutusta ja sosiaalisia yhteisöjä tai jotain sinne päin.

Lähdemateriaalia on löytynyt jo hyvin pinnallisella haulla yllättävän paljon. Blogeja on ihan parin viime vuoden aikana tutkittu melko runsaasti eri näkökulmista. En usko että minun pieni tutkimukseni tulee olemaan mitenkään mullistava, mutta ei sen tarvitse ollakaan. Minun tavoitteenani ei ole kerätä kunniaa tiedeyhteisössä vaan yksinkertaisesti valmistua.

Ei kommentteja: