keskiviikkona, syyskuuta 27, 2006

Blogihistoriani

Myönnetään, en ole pitkän linjan bloggaaja. Itse asiassa tutustuin blogeihin ensi kerran lukemalla juurikin sen Hesarin kuukausiliitteen jutun. Juttu oli hyvä ja mielenkiintoinen, mutta ei vielä ajanut minua hakemaan blogeja netistä.

Ensimmäinen lukemani blogi oli Ihan Kiva Elämä jonne ajauduin Ihan Itse -palstan kautta. En voi kuitenkaan sanoa koukuttuneeni vielä silloin(kaan) enkä oikeastaan ajatellut lukevani blogia.

Viime keväänä minun piti tehdä kirjallisuuskatsaus eräälle kurssille. Aiheet tulivat tiettyy kellon aikaan nettiin ja tietenkin oli kauhea hoppu selata ne läpi ja syöksyä ilmoittamaan kurssin keskustelupalstalle oma varauksensa, ettei joutuisi kirjoittamaan mistään ällötylsästä jutusta. Listalla näin ehkä vilaukselta sanat "blogit" ja "sosiaalinen", muistin kuukausiliitteen jutun ja syöksyin kirjoittamaan: "Minä varaan blogit!" Mukavaa tämä koulunkäynti ;)

Aiheen varattuani iski tietenkin jälkipaniikki. Toiminko liian hätäisesti? Kuukausiliite ei kelpaa lähteeksi. Löytyyköhän tuosta aiheesta mitään tieteellistä tutkimusta? Huoli osoittautui turhaksi. Tutkimusta löytyi ihan kivasti (nykyään on löytynyt vielä enemmän) ja 15 sivua syntyi kohtuullisen kivuttomasti.

Vielä kirjoittaessanikaan en oikeasti vieraillut blogeissa, mutta tiesin niistä aika paljon tieteellisestä näkökulmasta. Kesän aikana kypsyi ajatus laajentaa aihetta graduksi. Kun kesätyöni päättyi elokuun alussa ja pääsin aloittamaan myöhäisen kesälomani, SILLOIN minä koukutuin blogeihin. Löysin blogilistan ja kummasti se suosikkiblogien lista tuntuu vain kasvavan koko ajan. Nykyään blogilista kuuluu päivittäisiin rutiineihin siinä missä sähköpostitkin.

Tuosta oli enää lyhyt askel oman blogin luomiseen, joka tuntuu samoin luikertelevan pikkuhiljaa rutiinitoimintojen joukkoon :)

Ei kommentteja: