Lähteitä, lähteitä ja vielä lisää lähteitä. Lähteiden lähdeluettelosta löytyy uusia lähteitä. Välillä tuntuu, että noihin hukkuu ja miten ne ehtii kaikki lukea. Pitäisi itseasiassa koota noita johonkin yhteen ja laskea paljonko niitä tällä hetkellä on. Nykyisessä muodossaan lähteet ovat paperinivaskoina ympäri kämppää ja osa vielä printtaamatta koneella.
Mutta se vasta ärsyttääkin, kun löytää mukamas hyvän lähteen vaikkapa artikkelin lähdeluettelosta ja sitten sitä ei ole missään saatavilla muuta kuin dollareita vastaan. Grrrr, mokomat kapitalistiset pseudotieteilijät. No, kai sitä on tutkijankin saatava makkaraa leivän päälle...
Lupaan aloittaa tutkimussuunnitelman kirjoittamisen ensi viikolla. Tämän viikon piileskelen vielä tulostepinon alla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
4 kommenttia:
Hauskintahan tuossa on että ne tutkijat eivät saa niistä euroista mitään! Ilmaiseksi kirjoittavat artikkeleja ja sitten kustantajat rahastavat toisia tutkijoita tutkimuksen tuloksista. Grr...
--Ohjaaja, joka kyttää että milloin tutkimussuunnitelma valmistuu
Tervehdys toiselta gradun parissa pakertavalta!
Lähteiden hallintaan suosittelen RefWorks-ohjelmaa. Itseäni helpotti ainakin huomattavasti, kun jaksoin viedä kaikki lähteet RefWorksiin ja ne oli suht helppo sinne viedäkin useista tietokannoista, kuten Nellistä ja Lindasta. Nyt ne löytyvät yhdestä paikasta (helppo tarkistaa lisäaineistoa etsiessä, mitä jo löytyy) ja viittauksien tekeminen tekstiin ja aikanaan myös lähdeluettelon tekeminen RefWorksin avulla on äärimmäisen helppoa. Ainakin Helsingin yliopistossa järjestetään jatkuvasti RefWorks-koulutuksia.
Tsemppiä gradun tekoon!
Kiitos vinkistä Tanja! En ole tuollaisesta kuullutkaan. Täytyy perehtyä asiaan...
Itse tein graduni kauppakorkealla ja siellä oli pääsy tieteellisiin tietokantoihin, josta sai kyllä kaikki mahdolliset ja mahdottomat artikkelit ladattua pdf-muodossa. Kokeile myös scholar.google.com, ja jos teet haun korkeakoulun tiloista, niin artikkelit saa ladattua ilman taaloja.
Lähetä kommentti